Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2012 15:35 - А въздухът? И от него може да свалим някой лев, г-н Дянков!!!
Автор: krokodelia Категория: Новини   
Прочетен: 1079 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.09.2012 15:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Министерството на финансите обмисляло данък върху доходите от лихви по депозитите. С тази новина посреща сайтът на bTV днес. Нека уточним - депозитите, в които държим парите си, чиито данъци вече сме платили на г-н Дянков. 

Депозитите, които всеки работещ притежава, защото по искане пак на г-н Дянков всички заплати се превеждат по банков път. Социални помощи - също... Не, че съм против - аз обичам банките и държа парите си там, обичам да плащам с карта и рядко нося повече от 100 лева в брой в себе си, освен ако не трябва да плащам за нещо задължително в брой.

Но никак не съм съгласна парите, за получаването на които вече съм платила, да бъдат обложени втори път, дори и с 10%, дори и 0,10%!!!

Но каква ли е причината г-н Дянков да иска да иска този данък? Едва ли е, защото ще се хареса на хората. Липсват пари - ясно е на всички. А в същото време данните на БНБ показват, че милиарди се държат по банките, около 2 млрд. лева годишно пък се плащат за лихви. С други думи - добър източник за още някой милион за хазната....

ОК, но има и друга статистика - почти всички депозити, с много малко изключения, се оказват с размер от ... хиляда лева. От тях ли ще печелите, г-н Дянков, вицепремиер и финансов министър на България?

Ако искате да печелите от парите на богатите - ами направете така, че да ги вложат в нещо, да ги развъртят, разкрят работни места и т.н.. А не да ги държат на влог. Макар че, да ви кажа под секрет, г-н Дянков, "големите" отдавна не разчитат на влог в ДСК. 

Но преди това се замислете, ама много сериозно, защо като данъците са ниски, цените - също, или с две думи - в България животът е песен - у нас големите компании още не са се изтрепали да се появяват и освен някой аутсорснат колцентър и счетоводен офис, още не сме видели голямата стъпка...

Да не говорим, че аз лично не бих платила на държавата отново и ще изтегля парите си от банката. Няма да получа лихва, но няма и да платя данък. И да не стане, че вместо да изпишем вежди ще извадим някоя друго око.
___________

П.П Междувременно от пресофиса на МФ официално опровергаха информацията за готвен данък, но пък можем да си поразсъждаваме. Засега не се облага с данък....


Тагове:   данък,   депозит,   банки,   лихви,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krokodelia
Категория: Новини
Прочетен: 147315
Постинги: 25
Коментари: 79
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930