Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2012 00:21 - Затвори на ЦРУ в Европа - ще излезе ли истината наяве?
Автор: krokodelia Категория: Новини   
Прочетен: 800 Коментари: 0 Гласове:
0



 Преди пет години Европейският парламент публикува доклад, в който изрази опасенията си от тайнствените дейности на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ в Европа. Има страни, които си правят договорки и в резултат - на тяхна територия се появяват тайни затвори - съответно и тайни затворници, реално на територията на общността. 

През тези години нито една от сочените като подозрителни страни - Румъния, Полша и Литва не направиха нищо, заявяват днес европейските депутати. Затова и приеха и резолюция - е, необвързваща, но с искане тези три държави да започнат независимо разследване на дейността на ЦРУ на тяхна територия.

Призоваха Румъния да разследва секретните бази на управлението на фона на информация за тайни полети от Литва, а самата Литва - да преразгледа данните за дейността на ЦРУ отново във връзка с полетите до Румъния. 

Властите в Полша пък трябва да продължават да упорито да разследват в посоката тайнствената дейност на ЦРУ, искат още депутатите...

Има ли тайни затвори и затворници на управлението в Европа? Има ли места, където са изпратени хора, дори и без присъда, защото изглеждат подозрително? Или май въпросът не е "има ли?", а "къде са?".... А и защо са тук?

По време на дебатите на последната сесия на Европейския парламент част от депутатите ни призоваха да не забравяме жертвите на терористичните атаки, но други припомниха за всички пострадали и продължаващи да страдат от тези атаки. Сред тях и тези хора - тайните затворници, съвременните хора с желязни маски, намиращи се на тайнствени места по целия свят. 

А да не забравяме и че в тези тайни затвори са били държани или може би дори и още се държат предполагаеми членове на терористични организации. Да, точно така - предполагаеми.

Може би ще се окаже, че до изясняване на обстоятелствата в подобен затвор е можело да попаднеш при нервно потропване в очакване на закъсняващ полет на терминал на летище, да имаш арабско име и да се окаже, че си посетил Саудитска Арабия преди 15 години... Дано се лъжа и това да не е било така. 

Това не е редно. Ако тези хора са виновни - ако са изверги, избили хиляди невинни - тяхното място е в затвора, но защо е тази тайнственост? Ако се говори с недомлъвки, винаги у някого ще остане неприятен вкус и опасения, че има нещо гнило....

Необвързваща резолюция си e "глас в пустиня", но е възможност да прекратим с тишината и неловкото мълчание по отношение на работата на ЦРУ на Стария континент. 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krokodelia
Категория: Новини
Прочетен: 147128
Постинги: 25
Коментари: 79
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930