Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2012 12:15 - Понеделник, 7:30 ч.
Автор: krokodelia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 737 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 03.09.2012 12:37


Като дете един от любимите ми маршрути беше до летището - обикновено винаги посрещах татко от командировка и се правех, че разсеяно оглеждах куфарите като в същото време внимателно търсех издайнически издутини.

Летището все още ми е любима дестинация, ама не си се разхождам ей така до там като ми стане мъчно, де. Обикновено, ако не пътувам, изпращам или посрещам някого. Така и тази сутрин - таксито ни стовари в 7:30 пред "Заминаващи" и отпраши в очакване на самолета в "8 и трийсе", както се изрази шофьорът, допълвайки и "откачената работа", че на терминала кафето и 2 кинта, при това от автомат!.

Рано сутрин в понеделник, улиците дори и в София не са много натоварени. Като се изключат семейство коне - мама, татко и малкото конче, които кротко пасяха по пътя край разклона за "Терминал 1" и "Терминал 2", нищо друго интересно не се случи. 

Нашият шофьор показа завидни познания и със смях промърмори като видя конете "Сега ще дойде някой онези ... ЕВРОПЕЙЦИТЕ... ще види конете, ще ги нащрака и айдее у фейсбука"....

Като се замислиш обаче какво ли впечатление ще остави летището на чужденците, пристигащи у нас?. Освен конете, които между другото много културно се движеха само по тротоарите, по средата на платното две палета весело се премятаха и подскачаха, а наоколо - седяха доказателствата за добрата работа на стомаха и червата на конете...

Но! Летището и "Терминал 2". След атентата през юли навсякъде по гари и летища мерките за сигурност са засилени. Автобусите спират на 200 метра от терминалите, хора с куфари се придвижват, пищят деца, служители на "Гранична полиция" гледат строго, но справедливо. 

На вратата на летището - двама граничари не допускат никой, който няма билет и паспорт. Е, без особени затруднения аз успях да изпратя моите хора до залата за изчакване. Случва се, както се казва, и дотук с "драконовските мерки за сигурност"....

Явно е достатъчно с уверена стъпка и нещо, приличащо на билет в ръка, да преминете покрай граничарите. Или пък с поглед да посочите някой, който току-що е преминал и да кажеш "Билетите са при мъжа ми/татко/брат ми" и да подадете лична карта за бегло оглеждане от страна на "Гранична полиция".

Но да продължим с впечатленията на чужденците, стъпили за първи път на "Терминал 2" на Летище София. Ако са се начели из форумите за такситата крадци, най-вероятно ще предпочетат да ползват автобус, за да стигнат до сърцето на столицата. Да оставим настрана факта, че е само един, при това мълвата е, че е въднъж на високосна...

Заради огражданията и промените на летището, свързани със засилените мерки за сигурност, най-очевидната спирка, съдържаща надлежни описания какво е билет и как се ползва, е закрита, а за това свидетелства срамежлив надпис на български език, без да има указания за новото местообитание на спирката. След внимателна обиколка на прилежащите зони, оградени надлежно с шарени ленти, спирката се открива до изхода за "Пристигащи", където, честно казано, не е нелогично да бъде. Но пък мястото е, да кажем, малко тясно и докато го гледах се чудех как точно ще дойде автобус и къде ще се обърне. 

Е, оказа се, че няма как да обърне - или поне нашият шофьор, този път на автобус, не знаеше. След като се повъртя малко наляво-надясно, изведнъж той подаде глава през прозореца и извика по посока на спирката "Айде бе, кво висите там, качете се оттука, аз ще карам назад". И го направи - карането назад, имам предвид. Докато изневиделица не се появи друг автобус отзад. Явно слуховете за високосната са силно преувеличени или пък, въртенето в опит да се обърне е отнело повечко време от очакваното. 

При появата на друг индивид от същия вид нашият шофьор много се ядоса и изскочи от "колата" повикаха си, разбраха се кой номер кола е, а в процеса на разговорите се разбра, че липсва кола 5, но този факт беше приет с вдигане на рамене от нашия си шофьор. 

В крайна сметка - всичко свърши добре - успяхме, карайки назад, да се измъкнем от прегръдката на летището и засилените мерки за сигурност. А шофьорът ни, да не кажа че започна да си подсвирква, но започна да подхвърля шеговити реплики на возещите се - от сорта, че вече няма да кара, а ще продава билети и други подобни....

Продължавам да се чудя обаче, к`во стана с кола 5?




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krokodelia
Категория: Новини
Прочетен: 147349
Постинги: 25
Коментари: 79
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930